Grosu participă la conferința „Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României”. Este speaker principal, alături de Ciucă
Full Article 2 minutes read

Grosu participă la conferința „Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României”. Este speaker principal, alături de Ciucă

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la conferința internațională „Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României”. Reuniunea are loc în perioada 13-14 decembrie, în orașul românesc Sinaia. Igor Grosu și omologul său român, Nicolae Ciucă, vor fi speakerii principali ai reuniunii.

Potrivit unui comunicat emis de Parlamentul de la Chișinău, timp de două zile, în cadrul mai multor paneluri de discuție vor fi dezbătute opțiunile, oportunitățile și provocările în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Forumul reunește oficiali din Republica Moldova, Ucraina, România și din alte state UE și NATO, experți independenți, reprezentanți ai mediului de afaceri, academic, ai corpului diplomatic. „Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de omologul său, Nicolae Ciucă, Președinte al Senatului României, vor fi vorbitorii principali ai evenimentului”, se arată în comunicat.

Reuniunea, organizată de New Strategy Center, un think tank românesc specializat în politică externă, de apărare și de securitate, are ca scop dezbaterea multiplelor aspecte referitoare la procesul de  reconstrucție a Ucrainei și rolul strategic pe care România trebuie să-l joace în acest context. Conferința va aborda subiecte importante pentru procesul de reconstrucție a Ucrainei, precum rolul Dunării, provocările pentru libertatea de navigație, securitatea energetică, potențialul energiei verzi, securitatea alimentară, domeniul telecomunicațiilor și cel cyber, infrastructura critică, domeniul sănătății, provocările pentru sectorul privat în procesul de reconstrucție, conectivitatea dintre România, Republica Moldova și Ucraina sau rolul SUA în regiunea Mării Negre.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: