Grosu: R. Moldova se retrage din Adunarea interparlamentară a CSI
Full Article 2 minutes read

Grosu: R. Moldova se retrage din Adunarea interparlamentară a CSI

Președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că a luat decizia a iniția procedura de retragere a Republicii Moldova din Adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI). Declarația a fost făcută pe 15 mai. 

În calitate de președinte al Parlamentului, anunț că am luat decizia de a iniția procedura de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea interparlamentară a CSI”, a comunicat Grosu, adăugând că decizia a fost luată după mai multe discuții cu cetățenii, cu fracțiunea parlamentară PAS, cu președinta Maia Sandu și reprezentanții Guvernului.

„După 30 de ani a devenit foarte clar că aflarea Republicii Moldova în structurile CSI nu ne-a ajutat să rezolvăm conflictul transnistrean, nu ne-a ajutat să scoate armata rusă de pe teritoriul Republicii Moldova. (…) După ce o țară fondator a CSI, Federația Rusă, a atacat în mod barbar alt stat fondator, Ucraina, această organizație nu se mai poate numi drept comunitate”, a mai spus el.

Grosu a menționat că retragerea Moldovei din CSI este un prim pas, urmând evaluați și alți pași în acest sens: „CSI este o organizație creată de Rusia. (…) Noi nu mai putem sta la o masă de discuție cu un stat agresor”, a conchis Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: