Grupul de inițiativă care o susține la alegerile prezidențiale pe Natalia Morari a depus actele la CEC
Full Article 2 minutes read

Grupul de inițiativă care o susține la alegerile prezidențiale pe Natalia Morari a depus actele la CEC

Grupul de inițiativă constituit de cetățeni în susținerea candidatei Natalia Morari la alegerile prezidențiale din toamnă a depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrare. S-a întâmplat în data de 25 august. 

Comisia Electorală Centrală are la dispoziție 3 zile de la recepționarea documentelor pentru a examina corectitudinea acestora și a emite o hotărâre privind înregistrarea sau refuzul înregistrării grupului de inițiativă.

De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, CEC a recepționat alte 13 dosare. Până astăzi, au fost înregistrate 9 grupuri de inițiativă și eliberate listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor.

Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă va dura până pe 31 august, inclusiv.

Natalia Morari

Precizăm că Natalia Morari activează de peste 15 ani în domeniul jurnalismului politic din Republica Moldova.

De-a lungul timpului a lucrat la TV8, unde a avut propria emisiune politică și făcut parte din Consiliul de administrare al televiziunii. În 2021, Morari a părăsit Consiliul de administrare al televiziunii, invocând „presiunii” din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Morari a declarat că SIS o șantaja cu informații despre viața ei personală și a declarat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care ulterior a fost anunțat în căutare. Informația despre legătura lui Morari cu Platon a provocat un scandal, deoarece s-a aflat că ea a făcut interviuri cu el în timp ce erau deja într-o relație. În final, emisiunea ei de la TV8 a fost închisă definitiv, iar Morari a devenit unul dintre primele și puținele exemple de „cancel culture” în comunitatea profesională și politică din care făcea parte.

Pe 18 iulie, în cadrul unui briefing de presă, Natalia Morari a anunțat că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Ea a menționat că va concura la scrutin în calitate de „candidat independent”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: