Guvernatoarea BNM a vorbit cu omologul ei din Ucraina despre implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei
Full Article 2 minutes read

Guvernatoarea BNM a vorbit cu omologul ei din Ucraina despre implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, și omologul său ucrainean, Andriy Pyshnyy, au avut o întrevedere pe 18 aprilie, la Washington, SUA. Întâlnirea s-a desfășurat în marja, reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Potrivit unui comunicat publicat de BNM, Anca Dragu și Andriy Pyshnyy au abordat o serie de teme actuale ce țin de evoluțiile macroeconomice și obiectivele în supravegherea și asigurarea stabilității sectoarelor financiare. Un subiect aparte de discuție a fost implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, invaziei pe care o desfășoară în Ucraina, și aplicarea standardelor internaționale privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor și a finanțării terorismului.

De asemenea, a menționat BNM, în cadrul întrevederii s-a subliniat disponibilitatea ambelor părți de a face schimb de experiență și a colabora în pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum și în domeniul continuității afacerii și convergență.

În contextul discuțiilor, Anca Dragu a exprimat o preocupare profundă referitoare la războiul din Ucraina și, în mod special, îngrijorarea cu privire la impactul acestuia asupra populației civile. Guvernatoarea BNM a exprimat convingerea fermă că sprijinul internațional acordat Ucrainei reprezintă o susținere a valorilor democratice și a libertăților fundamentale”, se arată în comunicat.

În cadrul întrevederii, Anca Dragu i-a lansat lui Andriy Pyshnyy invitația de a participa la ședința Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, care va avea loc în luna iulie, la Chișinău.

Guvernatoarea BNM a vorbit cu omologul ei din Ucraina despre implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei

bnm.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: