Guvernele României și Ucrainei se vor reuni în ședință comună. Ciolacu: Mi-aș dori un format mai larg, cu Polonia și Moldova
Full Article 2 minutes read

Guvernele României și Ucrainei se vor reuni în ședință comună. Ciolacu: Mi-aș dori un format mai larg, cu Polonia și Moldova

Guvernul României și cel al Ucrainei vor avea în perioada următoare o ședință comună. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul de la București, Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu pentru Euronews România din 29 mai. Prim-ministrul Ciolacu a declarat că și-ar dori ca la ședința respectivă să participe inclusiv Guvernele Republicii Moldova și Poloniei. 

Mai mult ca sigur, în perioada următoare o să avem o şedinţă iarăşi, Guvernul ucrainean cu Guvernul României. Aşa a şi rămas când am avut ultima şedinţă de la Kiev, vom stabili dacă va fi la Bucureşti. Diplomatic, ar trebui să fie la Bucureşti”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

Premierul a afirmat că şi-ar dori ca formatul acestei reuniuni guvernamentale să fie mai larg, cu reprezentanţi din Polonia şi Republica Moldova.

Eu mi-aş dori ca formatul să fie mai larg. Să fim totuşi România şi Polonia, şi Ucraina şi posibil şi Republica Moldova. În acest moment lucrăm la … Pentru că vorbim de o strategie regională şi vorbim de statele care au ajutat cel mai mult Ucraina şi când a existat migraţia, acestea sunt traseele”, a declarat Ciolacu.

Precizăm că precedenta reuniune comună a Guvernelor României şi Ucrainei a avut loc, la Kiev, pe 18 octombrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: