Guvernul a publicat raportul pentru primele 100 de zile de activitate
Full Article 2 minutes read

Guvernul a publicat raportul pentru primele 100 de zile de activitate

Raportul privind primele 100 de zile de activitate a guvernului a fost publicat pe site-ul executivului, vineri, 21 februarie. Documentul conține 27 de pagini și este împărțit pe compartimente, în funcție de domeniile de activitate.

La capitolul realizări, miniștrii au indicat ajustarea Conceptului de reformă a Curții Supreme de Justiție și evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, numirea unui procuror general independent, elaborarea și implementarea unui plan de măsuri eficiente pentru reducerea numărului de accidente rutiere, ș.a.

Tot la reușite a fost inclusă și promovarea unei politici externe echilibrate. Reprezentanții guvernului menționează aici că au continuat procesul de implementare efectivă și plenară a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și ale Acordului de liber schimb (DCFTA), demarînd, totodată, procesul de restabilire a relațiilor pragmatice, strategice și mutual avantajoase cu Federația Rusă.

În curs de realizare sunt menționate mai multe inițiative, printre care .asigurarea accesului la apă al producătorilor agricoli, revitalizarea sectorului zootehnic, creșterea calității și relevanței programelor de studii universitare, restructurarea Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, ș.a.

Amintim că vineri, 21 februarie, premierul Chicu a venit în planul parlamentului ca să prezinte raportul primelor 100 de zile de activitate. Nici deputații, nici jurnaliștii nu au fost anunțați că expunerea va avea loc astăzi. Deputații Blocului ACUM au blocat tribuna parlamentului și nu l-au lăsat pe Ion Chicu să se facă auzit.

Anterior, biroul permanent al legislativului a decis că raportul celor 100 de zile de activitate ale guvernului Chicu va fi prezentat în plenul parlamentului în data de 27 februarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: