Guvernul ar putea avea un nou minister. Deputat PAS: Se discută ideea de a avea un portofoliu pe energie
Full Article 2 minutes read

Guvernul ar putea avea un nou minister. Deputat PAS: Se discută ideea de a avea un portofoliu pe energie

Republica Moldova ar putea avea un minister al energiei. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian spune că „se discută ideea de a avea un portofoliu pe energie”, iar Guvernul lucrează la această sarcină. 

În cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, deputatul PAS a fost întrebat dacă din mesajul președintei Maiei Sandu către Guvern „se solicită demisia domnului Spînu sau măcar reorganizarea Ministerului pe care acesta îl conduce și crearea unui minister al energiei”.

„Într-adevăr se discută ideea de a avea un portofoliu pe energie pentru că e un subiect extrem de important și nici măcar nu în denumirea ministerului, dar cea mai importantă sarcină pe care o avem noi ca țară e securitatea energetică. Și, într-adevăr, e firească propunerea de a separa acest portofoliu”, a comunicat Radu Marian.

Întrebat dacă Andrei Spînu este de acord cu ideea de a separa Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și de a avea un minister aparte, responsabil de energie, Marian a spus: „Se discută. În momentul în care Guvernul pregătește o formulă, Guvernul lucrează la această sarcină a doamnei președinte și o să o prezinte în timp util”.

***

Pe 6 decembrie, președinta Maia Sandu a cerut reorganizarea activității Guvernului în domeniul energetic. Șefa statului a declarat că „situația tot mai complicată din domeniul energetic și nevoia de a urgenta elaborarea soluțiilor pe termen mediu și lung reconfirmă necesitatea reorganizării activității Guvernului în acest domeniu”.

„Solicit Guvernului să prezinte în timp util opțiunile de reorganizare a sectorului. Guvernul trebuie să acorde atenție sporită domeniului energetic”, a declarat Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: