Guvernul dă undă verde pentru negocierilor cu Germania, privind recunoașterea carnetelor de conducere
Full Article 2 minutes read

Guvernul dă undă verde pentru negocierilor cu Germania, privind recunoașterea carnetelor de conducere

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu omologarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu.

În cadrul ședinței de Guvern din 19 august a fost aprobată inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Republica Moldova și Germania privind conversiunea permiselor de conducere.

Inițiativa a fost lansată de partea germană, în urma multiplelor solicitări ale cetățenilor moldoveni privind recunoașterea permiselor de conducere naționale ale Republicii Moldova pe teritoriul Germaniei.

Menționăm că permisele de conducere auto vor putea fi convertite doar pentru cetățenii moldoveni sau germani care au reședință pe teritoriul celeilalte țări.

Amintim că, în luna mai, președinta țării Maia Sandu a efectuat o vizită oficială în Germania. Aceasta a discutat cu omologul său german, președintele Frank-Walter Steinmeier despre posibilitatea de a începe negocierile privind recunoașterea permiselor din Republica Moldova în Germania.

***

Amintim că permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute și în Letonia. Cele două state vor începe, în timpul apropiat, negocierile. Subiectul a fost abordat de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și omologul său leton, Edgars Rinkēvičs, în cadrul unei conferințe de presă din 17 august.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: