Guvernul Ucrainei spune NU pașapoartelor rusești pentru funcționarii publici. Riscă ani grei de închisoare
Full Article 1 minutes read

Guvernul Ucrainei spune NU pașapoartelor rusești pentru funcționarii publici. Riscă ani grei de închisoare

Miniștrii ucraineni au convenit asupra unui proiect de lege privind răspunderea penală a funcționarilor publici care își vor perfecta pașapoarte rusești și vor forța cetățenii ucraineni din teritoriile ocupate să accepte cetățenia Federației Ruse.

„Astăzi, la o ședință de guvern, au convenit asupra unui proiect de lege privind răspunderea penală pentru pașaportizarea forțată a Rusiei. Din păcate, dreptul internațional nu conține norme adecvate privind contracararea pașaportării ilegale rusești pe teritoriul Ucrainei. Prin urmare, trebuie să răspundem prin înăsprirea legilor penale”, a spus Irina Vereșciuc, ministrul ucrainean al Reintegrării.

Potrivit oficialei, dacă un funcționar public a primit un pașaport rusesc, el va primi închisoare pe o perioadă de la 10 la 15 ani. Propaganda cetăţeniei rusești se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 8 ani. Forțarea cetățenilor Ucrainei să obțină un pașaport rus implică închisoare pe o perioadă de la 8 la 12 ani.

Acest proiect de lege nu se aplică altor persoane.

Normele noului proiect de lege vizează în primul rând pedepsirea organizatorilor pașaportizării ostile și complicii acestora. Printre altele, cetățenii ruși care au fost angajați în pașaportizare ilegală pe teritoriul Ucrainei sunt supuși pedepsei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: