Guvernul va cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac
Full Article 2 minutes read

Guvernul va cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac

Guvernul Republicii Moldova va cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC BIOTECH LIMITED din China. Decizia a fost anunțat în urma ședinței Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 din 9 aprilie.

În cadrul ședinței a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China. Potrivit Ministerului Sănătății, este singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), producătorilor de vaccin.

Astfel, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări,  inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular,  în 2 doze,  la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Până la ora actuală, CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

CAPCS menționează că va continua negocierile directe, exclusiv cu producătorii de vaccin împotriva COVID-19, pentru asigurarea țării cu doze de vaccin în contextul implementării Planului național de imunizare împotriva COVID-19.

Amintim că la sfîrșitul lui martie guvernul a anunțat o licitație pentru procurarea a 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID. Pentru o doză de vaccin autoritățile oferă 175 de lei, suma totală pentru achiziționarea lotului fiind de 70 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: