Hackerii au atacat mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina. Reacția ministrului de Externe Nicu Popescu
Full Article 2 minutes read

Hackerii au atacat mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina. Reacția ministrului de Externe Nicu Popescu

Mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina au devenit indisponibile pe 14 ianuarie. Autoritățile de la Kiev au confirmat că platformele au fost ținta unui atac cibernetic. Ministrul de Externe al Republicii Moldova Nicu Popescu a condamnat aceste acțiuni.

Mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina, precum cel al Ministerului Educației și Științei, al Ministerului de Externe, al Serviciului pentru Situații Excepționale, dar și al Cabinetului de Miniștri au devenit indisponibile pe 14 ianuarie, informează UNIAN. Pe paginile principale ale platformelor au apărut mesaje cu caracter amenințător în limbile ucraineană, rusă și poloneză, scriu jurnaliștii din țara vecină.

Pe un fundal negru, au fost publicate simboluri tăiate ale steagului și hărții Ucrainei, precum și imaginea unui porc. Imaginile au fost însoțite de mesaje denigratoare în care se anunță că datele personale ale ucrainenilor ar fi fost scurse în mediul online.

„Toate datele sunt distruse, nu pot fi recuperate. Toată informația despre voi a devenit publică, temeți-vă și așteptați-vă la cel mai rău. Primiți asta pentru trecut, prezent și viitor. Pentru pământurile istorice”, se arată în mesaj.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Științei din Ucraina a fost confirmat atacul cibernetic.

„Din cauza atacului global comis în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educației și Științei este temporar indisponibil”, se arată în mesaj.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a venit cu o reacție pe pagina sa de Twitter.

„Am aflat în această dimineață despre atacurile cibernetice masive direcționate către o serie de site-uri web ale agențiilor guvernamentale din Ucraina, inclusiv în adresa Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine. Întrucât investigația acestor atacuri este încă în desfășurare, condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate”, a scris Nicu Popescu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: