„Haideți să nu riscăm și să nu mergem la morminte”. Apelul primarului capitalei de Paștele Blajinilor
Full Article 2 minutes read

„Haideți să nu riscăm și să nu mergem la morminte”. Apelul primarului capitalei de Paștele Blajinilor

Primarul general al capitalei Ion Ceban a îndemnat moldovenii să nu meargă la cimitire în zilele de 6,7 și 8 iunie. Într-o postare publicată pe 4 iunie, acesta a invocat riscul sporit de infectare cu COVID-19.

„Cu riscul de a fi criticat de mulți dintre dumneavoastră, fac un apel către toată lumea, haideți să nu riscăm și să nu mergem la morminte. Eu cred că puteți să faceți acest lucru și apelez la ajutorul fiecăruia”, a scris edilul.

Ion Ceban a amintit că în data de 6, 7 şi 8 iunie, transportul public nu va activa, conform deciziei luate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

La fel, în zilele de 7 şi 8 iunie, de Paştele Blajinilor, accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate (08:00 – 17:00), cu respectarea măsurilor de protecție (igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale etc.).

– Pe teritoriul cimitirului „Central”, accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală din str. Armenească – str. A. Mateevici;
– Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației;
– Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis;
– Nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Cu un apel similar, de abținere de la mersul în cimitire au venit anterior șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, premierul Ion Chicu și ministrul Educației, Igor Șarov.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: