Halterofila moldoveană Elena Erighina s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial
Full Article 1 minutes read

Halterofila moldoveană Elena Erighina s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial

Halterofila moldoveană Elena Erighina s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial din Arabia Saudită. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Comitetului național olimpic și sportiv din Republica Moldova. 

Halterofila din Republica Moldova a înregistrat rezultatul 107 kg la proba smuls și 128 kg la aruncat. Campioana mondială a devenit chinezoaica Liang Xiaomei, cu 281 kg la total.

 

Anterior, un alt participant al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marin Robu, a cucerit medalia de argint la proba smuls. Totodată, el a ocupat locul 9 la stilul aruncat, iar la total s-a clasat pe locul 6, cu 370 kg.

***

În aprilie 2023, halterofila moldoveană Elena Erighina a cucerit medalia de bronz la total în cadrul Campionatului European de la Erevan. De asemenea, ea a cucerit argintul la proba smuls ridicând 104 kg, iar la aruncat s-a clasat pe locul 4 cu rezultatul 130 kg. Atunci, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova precizau că victoria obținută de către sportivă este, totodată, și succesul antrenorilor lotului naţional de haltere: Sergiu Crețu și Maxim Cojocaru. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: