Hărțuire sexuală la SIS? Procurorii investighează cazul, iar conducerea instituției a demarat o anchetă internă
Full Article 2 minutes read

Hărțuire sexuală la SIS? Procurorii investighează cazul, iar conducerea instituției a demarat o anchetă internă

Procurorii PCCOCS investighează un caz de eventuală hărțuire sexuală în cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Informația a fost confirmată pentru NM de către procurorul Mariana Cherpec. Pe de altă parte, conducerea SIS a publicat o declarație prin care anunță că nu știe nimic despre acest caz, dar a demarat o anchetă internă.

Cazul este examinat în cadrul unui proces penal aflat în gestiunea procurorilor PCCOCS. Plângerea presupusei victime este examinată prin prisma săvârșirii infracțiunii de hărțuire sexuală. La moment au loc investigațiile. O soluție pe caz încă nu a fost emisă”, a declarat Mariana Cherpec.

Și SIS a publicat o reacție:

Urmare a solicitărilor reprezentanților mass-media de a comenta informația apărută în spațiul public cu privire la posibila săvârșire a actelor de hărțuire sexuală de către un angajat SIS, Serviciul de Informații și Securitate comunică că la moment nu dispune de date oficiale la subiect. În acest sens, instituția va solicita organelor procuraturii confirmarea inițierii urmăririi penale pe cazul menționat”, se arată în comunicat.

Totodată, Serviciul a demarat o anchetă internă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului menționat.

SIS condamnă orice acte de hărțuire sexuală și asigură o politică de toleranță zero față de astfel de comportamente inacceptabile și ilegale”, a conchis conducerea instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: