Iată gardul, nu e gardul. Pretura Centru a demontat a doua oară construcția din jurul unui șantier ilegal
Full Article 2 minutes read

Iată gardul, nu e gardul. Pretura Centru a demontat a doua oară construcția din jurul unui șantier ilegal

Gardul din jurul șantierului ilegal din strada Testemițanu 12 din Chișinău, care aparține companiei imobiliare „Inamstro” a fost, din nou, scos. Anunțul a fost făcut de Pretura Centru, în data de 15 iulie. Este pentru a doua oară când pretura recurge la acest gest, pentru că, anterior, compania de construcții a ignorat decizia autorităților locale și a reinstalat gardul, iar consilierul municipal Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Victor Chironda a acuzat Primăria capitalei și implicit primarul că s-ar afla „sub controlul mafiei imobiliare”.

Pe 12 iulie, consilierul municipal din Chișinău, Victor Chironda, a anunțat pe pagina sa de Facebook că gardul dimprejurul șantierului Inamstro din centrul orașului, care a fost demontat, a reapărut.

De azi Primăria Chișinău și primarul Ceban sunt oficial sub controlul mafiei imobiliare. Astăzi cei de la Inamstro au pus la loc gardul de la șantierul ilegal din strada Testemițanu 12. Fix peste o zi după ce pretura s-a lăudat că l-a demontat. Așa bătaie de joc de primărie și așa impotență a autorităților nu am văzut nici pe timpurile lui Chirtoacă”, a scris Victor Chironda.

Consilierul Platformei DA a publicat și imagini cu gardul reinstalat.

Iată gardul, nu e gardul. Pretura Centru a demontat a doua oară construcția din jurul unui șantier ilegal

Facebook/Victor Chironda

Iată gardul, nu e gardul. Pretura Centru a demontat a doua oară construcția din jurul unui șantier ilegal

Facebook/Victor Chironda

La rândul său, Pretura sectorului Centru a anunțat astăzi că a demontat pentru a doua oară gardul, iar în privința Inamstro a fost întocmit un proces penal.

În urma lucrărilor de demolare a gardului construit neautorizat la strada Nicolae Testemițanu, 12 efectuate de către Pretura sectorului Centru pe 10 iulie, curent, agentul economic în mod abuziv a instalat repetat împrejmuirea. Spațiul ocupat reprezintă teren municipal de domeniu public, orice intervenție ilegală va fi demolată forțat de către municipalitate, iar făptuitorul amendat. În context, astăzi, 15 iulie s-au executat lucrări de demolare a gardului, cu evacuarea plăcilor de metal și a materialelor de construcție și cu întocmirea procesului-verbal agentului economic pe art. 179 din Cod Contravențional al RM”, a scris pretura pe pagina sa de Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: