Igor Dodon a plecat din țară, însă a comentat citația la Procuratură: „Guvernarea nu știe ce să mai inventeze”
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon a plecat din țară, însă a comentat citația la Procuratură: „Guvernarea nu știe ce să mai inventeze”

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor Igor Dodon a comentat informația privind citația sa la Procuratură, pe dosarul „Energocom”. Fostul președinte al țării a menționat că nu se află în țară și nu a primit oficial nicio citație, însă dacă acest lucru se va întâmpla, a dat asigurări că va veni la audieri. Igor Dodon mai susține că acțiunea ar avea drept scop distragerea atenției societății de la problemele reale.

„Vă anunț că oficial nu am primit niciun fel de citație. Iar dacă voi primi, la sigur mâ voi prezenta. Tot aici vă anunț că subiectul Energocom, despre care se vorbește, are deja vreo 13 ani vechime (din anii 2008-2009), a fost demult analizat din toate unghiurile și consumat, acest subiect nu conține absolut nimic dubios și incriminator în privința mea personal. S-a încercat și pe timpul statului capturat de Plahotniuc, pe timpul AIE1 și AIE2 sa fie plămădit ceva din acest caz. E un subiect la fel de steril ca acuzația că aș fi ocupat nelegal funcția de Președinte al Federației de Șah, concomitent cu cea de șef de stat. Toate însă au fost puse la locul lor, totul a fost conform legii”, a argumentat Dodon.

Fostul președinte susține că citația sa ar avea drept scop distragerea atenției publicului: „Vreau să vă asigur că acest subiect cu citația la Procuratură e o fumigenă lansată în mass-media, fiindcă azi guvernarea nu știe ce să mai inventeze pentru a distrage atenția cetățenilor de la tarife, eșecuri, prețuri mari, alegeri antidemocratice la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje. În curând revin la Chișinău, sunt într-o deplasare de serviciu de o zi peste hotare, și voi da comentarii mai desfășurate pe situația din țară, despre cât de grav degradează lucrurile și cât de fierbinte politic va fi primăvara care vine”.

Pe 21 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că Igor Dodon a fost citat la Procuratură, pentru a fi audiat în cadrul unei cauze penale. Este vorba despre așa numitul „dosar Energocom”. Igor Dodon ar urma să se prezinte pe 27 decembrie.

În septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre inițierea unui dosar penal în privința furtului sumei de 12 milioane de dolari prin scheme frauduloase la importul de energie electrică în Moldova. De furt sunt bănuiți reprezentanții administrației SA „Energocom”, funcționari de la Ministerul Economiei și alții. În anul 2017, procuratura a refuzat să inițieze un dosar în acest caz. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat această decizie.

Potrivit presei, în schemele frauduloase au fost implicați Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. Reprezentanții Partidului Socialiștilor au declarat atunci că această informație este falsă și au acuzat presa de dezinformare, subliniind faptul că procuratura nu a indicat niciun nume al celor vizați în dosar.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: