Igor Dodon, către alegători: „Nu schimbați porumbelul din mână cu coțofana de pe gard”
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon, către alegători: „Nu schimbați porumbelul din mână cu coțofana de pe gard”

Igor Dodon a susținut pe 3 noiembrie primul său discurs din campania turului doi de scrutin. Acesta a făcut mai multe comparații între sine și contracandidata sa în turul doi al prezidențialelor, Maia Sandu. „Nu schimbați porumbelul din mână cu coțofana de pe gard, pentru că o să regretăm toți”, a menționat Igor Dodon în cadrul unui briefing.

În același discurs, Igor Dodon a menționat că exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă va fi blocat, dacă Maia Sandu va deveni președinte al Republicii Moldova.

„Noi am deblocat piețele din est și din vest, ceea ce e bine pentru agricultorii din Republica Moldova. Ce face Maia Sandu? Numește Rusia agresor, dușman al Republicii Moldova. Ce înseamnă asta, dacă Maia Sandu devine președinte – se blochează exportul? Cum vei negocia cu cei pe care îi numești agresori, tirani, dușmani?”, a declarat Dodon.

La fel, președintele Igor Dodon a cerut Procuraturii Generale să inițieze o anchetă penală cu privire la blocarea drumului din Varnița. „Cer deschiderea unui dosar penal împotriva celor care au împiedicat cetățenii Republicii Moldova să voteze la alegerile prezidențiale, inclusiv vicepreședintele parlamentului”, a spus Dodon.

Președintele a subliniat că acest lucru este de neimaginat. „Imaginați-vă că oamenii care nu sunt de acord cu modul în care votează alți săteni din centrul Moldovei și le blochează accesul la secția de votare. Acesta este un lucru foarte periculos”, a adăugat Dodon.

NM a solicitat o reacție de la Maia Sandu, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că, în urma scrutinului din 1 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat în funcția de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi. Cei doi se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: