Igor Dodon critică recomandarea Președinției de a decreta stare de urgență pentru două săptămâni
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon critică recomandarea Președinției de a decreta stare de urgență pentru două săptămâni

Liderul Partidului Socialiștilor a venit cu o reacție în urma declarației președintei țării, care a recomandat decretarea stării de urgență la nivel național. Pe pagina sa de Telegram, Igor Dodon a criticat propunerea administrației prezidențiale.

„Decât să introduci lockdown deplin și să „ucizi” businessul, care și așa abia supraviețuiește în condiții de criză și instabilitate politică… mai bine să asiguri, de urgență, accesul populației la un vaccin calitativ, ceea cu ce se ocupă parlamentul și guvernul în ultimele săptămâni”, a scris Dodon.

Totodată, liderul PSRM a distribuit o știre a portalului rusesc Russia Today, în care se arată că vaccinul Sputnik V ar asigura anticorpii necesari împotriva coronavirusului, pe o durată de doi ani.

***

Amintim că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat în ședință, pentru a discuta lupta cu pandemia și modalitățile de a opri răspândirea virusului. La ședință au participat membrii CSS, factori de decizie din diverse domenii, în special din domeniul sănătății, primarul general al capitalei, precum și lideri ai fracțiunilor parlamentare.

Într-un briefing de presă, președinta țării Maia Sandu a anunțat că administrația prezidențială recomandă decretarea stării de urgență pentru două săptămâni. De asemenea, se recomandă Guvernului, în termen de 3 zile, să elaboreze lista restricțiilor care trebuie impuse, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensațiile pe care le vor primi din partea statului și să înainteze aceste propuneri parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: