Igor Dodon nu are voie să părăsească țara pentru încă 60 de zile
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon nu are voie să părăsească țara pentru încă 60 de zile

Curtea Supremă de Justiție a prelungit cu 60 de zile interdicția de a părăsi țara pentru Igor Dodon. Procurorii consideră că există suspeciuni rezonabile că fostul președinte al Republicii Moldova se poate ascunde de ancheta în Rusia.

Procurorii s-au adresat judecătorilor cu o solicitare în acest sens pe 16 ianuarie.

Potrivit lui Petru Iarmaliuc, există suspiciuni rezonabile că Dodon, care are legături în Rusia, ar putea părăsi țara.

„Alți suspecți se ascund pe teritoriul Rusiei”, a spus el.

Avocații fostului președinte au remarcat că Dodon a fost prezent la toate ședințele și nu a părăsit clădirea Curții Supreme decât cu permisiunea judecătorilor. În plus, apărătorii insistă că cererea procurorilor este neîntemeiată.

***

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: