Igor Dodon s-a întors de la Moscova și va discuta cu procurorii despre dosarul Energocom: „Nici nu țin minte ce-a fost cu 13 ani în urmă”
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon s-a întors de la Moscova și va discuta cu procurorii despre dosarul Energocom: „Nici nu țin minte ce-a fost cu 13 ani în urmă”

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon s-a întors de la Moscova și susține că va discuta cu procurorii despre dosarul „Energocom”. În cadrul ediției din 23 decembrie a emisiunii „Acces direct” de la NTV Moldova, ex-președintele țării a mai spus că nici nu ține minte ce s-a întâmplat în 2008, întrucât a trecut mult timp de atunci.

„E slută treaba cu totul la ei, dacă s-au legat de un caz de acum 13 ani, anul 2008, care a fost de multe ori discutat, analizat inclusiv la Procuratura Generală și s-a adeverit că acolo nu este absolut nimic. Mă întreabă și jurnaliștii – ce a fost acolo? Dar eu nici nu țin minte ce-a fost cu 13 ani în urmă. Am fost responsabil în acea perioadă de toate relațiile bilaterale cu partenerii strategici importanți. (…) Înseamnă că ați analizat detaliat 4 ani de activitate a mea în funcție de președinte de țară, nu ați găsit nimic și ca să îndepliniți comanda cuiva, v-ați legat de ce a fost acum 13 ani”, a declarat Dodon, fără să precizeze la cine se referă.

Președintele de onoare al PSRM a mai spus că nu se va eschiva de la discuții cu organele de drept.

„Eu cred că nu întâmplător au dat această informație, știind că eu sunt la Moscova, eu zbor deschis, ei au informația de la Poliția de Frontieră. Știau că am plecat luni seară și au dat informația marți. Eu probabil risc să presupun că ei sperau că nu o să mă întorc în țară și vor spune „a fugit din țară”. Au făcut acest lucru fiindcă situația este destul de proastă la actuala guvernare”, a mai spus Igor Dodon.

Liderul de onoare al PSRM urmează să se prezinte la audieri pe 27 decembrie, despre așa numitul „dosar Energocom”. Pe 13 septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre inițierea unui dosar penal în privința furtului sumei de 12 milioane de dolari prin scheme frauduloase la importul de energie electrică în Moldova. De furt sunt bănuiți reprezentanții administrației SA „Energocom”, funcționari de la Ministerul Economiei și alții. În anul 2017, procuratura a refuzat să inițieze un dosar în acest caz. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat această decizie.

Potrivit presei, în schemele frauduloase au fost implicați Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. Reprezentanții Partidului Socialiștilor declara atunci că această informație este falsă și acuza presa de dezinformare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: