Igor Dodon țintește funcția de premier și nu exclude o coaliție de stânga, după anticipate (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon țintește funcția de premier și nu exclude o coaliție de stânga, după anticipate (VIDEO)

Fostul președinte al Republicii Moldova ar putea pretinde la funcția de prim-ministru al țării. De asemenea, acesta nu exclude o coaliție a forțelor de stânga, după alegerile parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru agenția TASS, publicat pe 28 decembrie.

Întrebat de jurnaliști dacă mizează pe funcția de prim-ministru al țării, Igor Dodon a răspuns că ia în considerare acest scenariu, după alegerile parlamentare anticipate.

„Vrem să ajungem la alegeri parlamentare anticipate cât mai repede. Scopul nostru politic, al Partidului Socialiștilor, al echipei mele, sunt alegerile parlamentare anticipate. Nu ne interesează să facem coaliții în cadrul componenței acestui parlament, pentru a obține fotoliul de prim-ministru sau altceva”, a răspuns Dodon.

Fostul președinte al țării a mai spus că nu exclude, însă, acest scenariu după alegerile parlamentare anticipate. De asemenea, acesta nu exclude eventuale coaliții de stânga.

„Dacă potențialii noștri parteneri noștri de pe stânga vor dori, am putea constitui un bloc unic, să unim toate forțele împotriva unui singur pericol. Iar acesta este un pericol real pentru stat, pentru Moldova. Dar după alegerile parlamentare – nu exclud nici acest scenariu. Sunt și altele. Dar faptul că vom participa activ în viața politică a Moldovei este 100%”, a declarat Dodon.

Referindu-se la declarațiile președintei Maia Sandu, privind retragerea trupelor rusești de menținere a păcii din Transnistria, fostul șef al statului a mai spus că Maia Sandu „va aprinde un fitil în jurul Rusiei”.

„Conștientizez că tentativa de a aprinde încă un fitil în jurul Rusiei va fi foarte rea pentru Moldova. Dar anume acesta va fi rolul principal al noului președinte al Moldovei”, a mai spus Dodon.

Igor Dodon a amintit de decizia Moscovei de a prelungi pentru producătorii din Moldova regimul preferenţial de export și a menționat că este rezultatul vizitei în Rusia a echipei socialiștilor. Asta cu toate că documentul a fost semnat pe 23 decembrie, iar întâlnirile de lucru au avut loc pe 25 decembrie.

„Sunt foarte bucuros că am reușit să convingem partenerii noștri ruși să prelungească pentru producătorii din Moldova regimul preferenţial de export pentru cinci categorii: vin, conserve și mere. Iar rezultatul acestei vizite este decizia de prelungire. De aceea, cred că a fost o vizită productivă, foarte bună”, a adăugat Dodon.

***

Amintim că o delegație a deputaților PSRM, dar și Igor Dodon, au efectuat o vizită de câteva zile la Moscova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: