Igor Grosu oferă detalii despre componența guvernului Gavrilița. Ce nume s-ar putea regăsi în echipa propusă?
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu oferă detalii despre componența guvernului Gavrilița. Ce nume s-ar putea regăsi în echipa propusă?

În componenţa Guvernului Gavriliţă, care urmează să ceară sprijinul Parlamentului, se regăsesc foşti miniştri din Guvernul Sandu şi oameni din echipa Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS). Detaliile au fost oferite în cadrul ediției din 4 februarie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, de către preşedintele interimar al PAS, Igor Grosu.

Deputatul PAS a declarat că numele miniștrilor propuși va fi prezentat luni, urmând ca joi, 11 februarie, să se desfășoare ședința parlamentului, în cadrul căreia va fi supusă la vot învestirea cabinetului de miniștri.

„Sunt persoane cunoscute, sunt din echipa PAS, sunt oameni pe care i-aţi mai văzut”, a menţionat Grosu.

Potrivit surselor TV8, la Ministerul de Externe va fi desemnat Mihai Popșoi, la Ministerul Sănătății Ala Nemerenco, la Ministerul de Interne Ana Revenco, la Ministerul Economiei Andrei Spînu, iar la ministerul Educației va fi desemnat Anatol Topală. Jurnaliștii nu au reușit să afle cine va fi desemnat la ministerul Finanțelor, Agriculturii, Apărării și Justiției.

Igor Grosu a precizat că fracţiunea PAS s-a răzgândit şi va participa la şedinţa Parlamentului.

„O să mergem să ne susţinem colega. În situaţia în care socialiştii vor intra în sală şi ca această prezentare să nu se transforme într-o banală luptă politică, noi vom trebui să fim prezenţi, să ne apărăm colega şi chiar a riposta, dacă va fi nevoie”, a conchis Grosu.

***

Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă candidat la funcţia de premier, după ce Ion Chicu a demisionat din această funcţie la sfârşitul lunii decembrie 2020. PAS a anunţat că nu va vota pentru Guvernul Gavriliţă cu scopul de a declanşa cât mai repede alegeri parlamentare anticipate. Ulterior, Platforma DA, PDM şi PSRM, la fel, au anunţat că nu vor vota pentru acest guvern.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: