Igor Grosu și Oazu Nantoi au primit distincții din partea președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski. Pentru ce merite
Full Article 1 minutes read

Igor Grosu și Oazu Nantoi au primit distincții din partea președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski. Pentru ce merite

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, și deputatul partidului de guvernământ, Oazu Nantoi, au primit distincții de stat din partea președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski. Decretul prezidențial a fost semnat de liderul de la Kiev de pe data de 4 septembrie, curent.

Potrivit decretului, Zelenski a decorat oficiali din Statele Unite, Uniunea Europeană, NATO și inclusiv România și Republica Moldova pentru contribuția personală și semnificativă adusă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru popularizarea statului ucrainean în lume.

De cea mai înaltă distincție, Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept, gradul I, s-a învrednicit secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, s-a ales cu medalia Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept, gradul II, alături de alți opt oficiali.

Totodată, a fost distins cu de Merit, gradul III, deputatul PAS Oazu Nantoi.

Fostul ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, dar și succesoarea sa, Luminița Odobescu, au fost decorați de Zelenski cu Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept, gradul III.

În total, cu distincții din partea președintelui Ucrainei s-au ales 137 de oficiali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: