Igor Grosu va candida la funcția de președinte al PAS. Congresul este planificat în mai 
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu va candida la funcția de președinte al PAS. Congresul este planificat în mai 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a anunțat în cadrul emisiunii ÎN PROfunzime de la ProTv că pe data de 15 mai va avea loc Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul căruia își va depune candidatura la funcția de președinte. 

„Pe 15 mai. E ziua când a fost constituit partidul, de aceea pe 15 mai va avea loc Congresul”, a precizat Grosu.

Întrebat dacă atunci va fi ales doar președintele formațiunii, el a comunicat: „Nu doar președintele, vor fi alese organele de conducere a partidului din care face parte și președintele”.

Grosu a spus dacă va candida și dacă mai sunt și alți pretendenți la șefia partidului: „Voi candida. Avem o procedură internă și cred că în următoarele zile va fi lansat apelul pentru depunerea moțiunii. Doritorii vor avea ceva timp la dispoziție pentru a elabora și prezenta moțiunea pentru Congres”, a precizat el.

De menționat că postul de președinte al PAS a devenit vacant după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale în 2020 și și-a suspendat calitatea de membru al partidului. De atunci atribuțiile șefiei PAS sunt îndeplinite temporar de Igor Grosu.

Congresul partidului, în cadrul căruia urma să fie aleasă șefia formațiunii, a fost amânat din cauza evoluției pandemice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: