Igor Grosu, în vizită la Kiev: participă la summitul Platformei Crimeea, găzduit de Vladimir Zelenski 
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu, în vizită la Kiev: participă la summitul Platformei Crimeea, găzduit de Vladimir Zelenski 

Președintele Parlamentului Igor Grosu participă, pe 11 septembrie, la cel de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de reprezentanții Parlamentului de la Chișinău. Evenimentul, care se desfășoară la Kiev, este găzduit de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski. 

Reprezentanții Parlamentului Republicii Moldova au menționat că summitul reunește delegații oficiale din mai multe țări și va aborda subiecte ce vizează situația actuală de securitate din Ucraina. „În cadrul Summitului se discută modalități juridice, economice, politice și umanitare de a readuce Crimeea sub controlul Ucrainei”, au comunicat reprezentanții Chișinăului.

Igor Grosu va susține un discurs „în care se va referi la consecințele agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și Republicii Moldova, dar și la eforturile de a integra cele două țări în marea familie europeană, de a contribui la climatul de pace și la securitatea europeană”.

Primul Summit al Platformei Crimeea s-a desfășurat în anul 2021, iar la eveniment au participat delegații din 43 de țări, precum și conducerea Consiliului European, a Comisiei Europene, a Consiliului Europei, a NATO și a GUAM.

RBK-Ucraina a menționat că Zelenski a anunțat despre desfășurarea evenimentului din 11 septembrie în seara zilei de 9 septembrie curent. Ultimul summit al Platformei Crimeea a avut loc în Republica Cehă, în octombrie anul trecut. Și anul trecut Igor Grosu a participat la summit. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: