IGSU avertizează: gheața subțire a bazinelor acvatice – un pericol sporit pentru viață
Full Article 2 minutes read

IGSU avertizează: gheața subțire a bazinelor acvatice – un pericol sporit pentru viață

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează despre scăderea temperaturii medii cu 5°C și mai mult, iar pe 11-12 ianuarie pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează despre necesitatea respectării cu strictețe a regulilor antiincendiare în special la exploatarea surselor de încălzire. Totodată, oamenii sunt atenționați că aflarea pe bazinele acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viață.

Astfel, cu privire la regulile antiincendiare, oamenii sunt îndemnați să utilizeze doar instalațiile standardizate, iar sobele să fie verificate înaintea exploatării. Mai mult, specialiștii recomandă ca pe timpul nopții focul din sobe să fie stins, iar încăperile aerisite pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

În perioada 11 – 18 ianuarie, Centrul hidrologic prognozează că în râurile din țară va avea loc reluarea procesului de formare a gheții. „Gheața va fi subțire, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol”, spun reprezentanții IGSU.

În acest sens, specialiștii atenționează că aflarea pe bazinele acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viață, în special pentru copii și amatorii de pescuit la copcă. Maturii sunt rugați să monitorizeze strict minorii și să nu le permită jocul în preajma lacurilor și râurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: