În martie, Moldova și-a dublat exportul de mere către România
Full Article 2 minutes read

În martie, Moldova și-a dublat exportul de mere către România

Luna trecută, Republica Moldova și-a dublat exportul de mere către România. Țara noastră a trimis pe piața românească, în luna martie, până la 3,6 mii tone de mere, scrie East Fruit. Pe piața din Rusia au fost trimise 12,4 mii tone, pe cea din Belarus – 2,4 mii tone de mere. În total, în martie, Moldova a exportat aproape 22 mii tone de mere, în valoare de 13,6 milioane de dolari, în timp ce în februarie – 16,3 mii tone. 

În luna martie, Republica Moldova a trimis pe piețele externe aproape 22 mii tone de mere, în valoare de 13,6 milioane de dolari. În februarie – 16,3 mii tone în valoare de 10,1 milioane dolari, în ianuarie – 14,1 mii tone în valoare de 7,9 milioane dolari. 

Pentru comparație, în martie 2023, din Moldova au fost exportate 19,4 mii tone de mere, în valoare de 11,7 milioane dolari. În aceeași lună, dar în 2022, Moldova a exportat 11,4 mii tone în valoare de 5,1 milioane dolari.

Luna trecută, pe piața din Rusia au fost trimise 12,4 mii tone, pe piața din Belarus – 2,4 mii tone de mere. În același timp, în martie 2024 – față de luna precedentă, Moldova și-a dublat exportul către România – până la 3,6 mii tone. Totodată, Moldova și-a mărit exporturile de mere către țările din Asia Centrală: Kârgâzstan – mai mult de o mie de tone, Kazahstan – 813 tone, Uzbekistan – 140 tone. Cu toate acestea, în martie, Moldova și-a redus ușor exporturile de mere către Orientul Mijlociu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: