În Moldova, mâine va ajunge primul transport umanitar din partea ONU pentru refugiați 
Full Article 1 minutes read

În Moldova, mâine va ajunge primul transport umanitar din partea ONU pentru refugiați 

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat despre primul ajutor umanitar care vine de peste hotarele țării pentru refugiații din Ucraina stabiliți la noi. În cadrul unei conferințe de presă, Gavrilița a spus că susținerea este așteptată mâine la Chișinău. 

„Mâine, la ora 11, vom întâlni primul transport cu ajutoare umanitare de primă necesitate pentru refugiați din partea înaltului comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați”, a declarat Gavrilița.

Astăzi, șeful Inspectoratului General al Situației de Urgență Alexandru Oprea a declarat că în Republica Moldova vor veni loturi de asistență umanitară pentru a ajuta autoritățile moldovenești să facă față fluxului de cetățeni străini.

„Acest proces va fi organizat și despre toate ajutoarele care vom veni în țară vom informa regulat societatea”, a spus Oprea.

Totodată, șeful IGSU a precizat că de la începerea războiului în Ucraina, în țara noastră au intrat circa 69 mii de cetățeni, dintre care 67 de mii pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean.

În total, 3360 de angajați ai MAI sunt antrenați în gestionarea fluxului de călători.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: