În Moldova, pe 16 noiembrie, peste 700 de școli vor activa în regim online
Full Article 1 minutes read

În Moldova, pe 16 noiembrie, peste 700 de școli vor activa în regim online

În instituțiile de învățământ din Republica Moldova, unde pe 15 noirmbrie vor fi amplasate secții de votare, pe data de 16 noiembrie orele vor fi organizate în regim online.

Potrivit autorităților, această decizie a fost luată în scopul asigurării protecției sănătății elevilor și angajaților instituțiilor de învățământ.

Acest lucru a fost anunțat pe 2 noiembrie de către premierul Ion Chicu, după o întâlnire comună cu președintele țării și președintele parlamentului.

„În cele 754 de instituții școlare din țară care au oferit spații pentru birouri electorale, astăzi procesul educațional se desfășoară de la distanță. În celelalte școli, învățământul continuă în regim normal. Același algoritm se va aplica și a doua zi după cel de-al doilea tur de scrutin,” a declarat premierul.

Restul elevilor s-au întors la școală ca de obicei, după vacanța de toamnă.

Trebuie reamintit că, conform rezultatelor preliminare ale alegerilor, niciunul dintre candidații la funcția de președinte nu a acumulat mai mult de 50% din voturi. Aceasta înseamnă că în două săptămâni ar trebui să aibă loc turul doi al alegerilor, în care, vor participa Igor Dodon și Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: