În Moldova va fi organizată Săptămâna Educației Financiare: ministra Finanțelor va merge în 2 licee și 4 universități 
Full Article 2 minutes read

În Moldova va fi organizată Săptămâna Educației Financiare: ministra Finanțelor va merge în 2 licee și 4 universități 

Ministerul Finanțelor împreună cu instituțiile subordonate vor organiza, în perioada 20 – 26 martie 2023, o serie de activități care au drept scop conștientizarea importanței și rolului educației financiare.

Activitățile sunt organizate în contextul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week), o inițiativă susținută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, în care sunt implicate 176 de țări. Ministerul Finanțelor, pentru prima data s-a alăturat acestei inițiative în anul 2021.

Sub genericul „Public Finance Talks”, ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu va merge în 2 licee și 4 universități din Chișinău, unde va avea discuții cu elevi și studenți despre finanțe publice.

De asemenea, ministra va avea un discurs în cadrul primul Forum Național de Educație Financiară din Republica Moldova, organizat de Banca Națională a Moldovei. Oficialul va vorbi despre rolul autorităților în procesul de educație financiară din Moldova și ce trebuie să facă autoritățile ca cetățenii să înțeleagă mai bine conceptele financiare.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat și-a planificat organizarea unei sesiuni de dezbateri cu participarea elevilor de la Liceul Teoretic „Aristotel”, dedicată subiectului privind mecanismul desemnării procentuale (mecanismul 2%).

Și Serviciul Vamal va organiza sesiuni de informare, vizite și excursii în teritoriu pentru liceeni și studenți din Cahul, Bălți, Rezina, Chișinău, Râșcani și Căușeni. Funcționarii vamali vor discuta cu tinerii despre rolul, misiunea, valorile și atribuțiile Serviciului Vamal.

Toate aceste activități se desfășoară în cadrul campaniei naționale de educare financiară Bugetul Public este Bugetul tău, coordonată de Ministerul Finanțelor, Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, CTIF și Agenția de Achiziții Publice.

Global Money Week este o mișcare globală de creștere a nivelului de educație financiară în rândul tinerilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: