În Republica Moldova se dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul anticovid Pfizer
Full Article 1 minutes read

În Republica Moldova se dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul anticovid Pfizer

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech. Anunțul a fost făcut de Agenție, pe 26 octombrie.

„Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială al Organizației Mondiale a Sănătății, referitoare la vaccinurile COVID-19.Cu referire la vaccinurile Pfizer Comirnaty și Janssen – s-a actualizat profilul de siguranță precum și lista producătorilor de produs finit și substanță activă”, se arată într-un comunicat al Agenției.

„Adițional, pentru vaccinul Pfizer a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de 6 luni, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni – o modificare efectuată de Organizația Mondială a Sănătății”, a menționat șefa secției farmacovigilență și studii clinice, Ecaterina Guzinschi, în cadrul ședinței.

Într-un interviu pentru NM, medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Veaceslav Guțu afirma în luna septembrie a acestui an, că inițierea campaniei de imunizare a adolescenților nu era posibilă din cauza numărului insuficient de doze de vaccinuri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: