Maia Sandu convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană

Președinta R. Moldova Maia Sandu convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

***

În ultimele 24 de ore, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Pe 25 aprilie,  persoane neidentificate au efectuat împușcături dintr-un aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Așa-numitul „Minister al Afacerilor Interne” de la Tiraspol a anunțat că explozia s-a produs în jurul orei 17:00 și a fost sparte geamurile de la etajele superioare ale clădirii responsabile de securitatea regiunii, dar și ale unui bloc din apropiere. La fața locului au intervenit miliția locală, pompierii și medicii de la ambulanță.

Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest incident, iar staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență.

În dimineața de 26 aprilie, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. La fața locului au intervenit miliția și pompierii. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime.

„Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă”, se arată în declarație.

SIS a publicat o declarație prin care îndeamnă la calm și dă asigurări că monitorizează informația și va informa în timp real oamenii cu privire la situația înregistrată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: