În Transnistria se încheie starea de urgență. Dar măsurile restrictive rămân în vigoare
Full Article 2 minutes read

În Transnistria se încheie starea de urgență. Dar măsurile restrictive rămân în vigoare

Din 16 iunie, în Transnistria expiră starea de urgență. Despre acest lucru a anunțat luni, 15 iunie, administrația liderului regiunii, Vadim Krasnoseliskii, care a precizat că măsurile restrictive vor rămâne, totuși, în vigoare. 

Autoritățile transnistrene susțin că este devreme pentru eliminarea completă a măsurilor restrictive din cauza pandemiei de COVID-19. De asemenea, liderul transnistrean Vadim Krasnoselskii a anunțat că măsurile de protecție pentru localnici trebuie să fie menținute, în condițiile în care în statele vecine numărul de infectări continuă să crească.

Amintim că, anterior, Krasnoselskii a propus ca, temporar, să fie restricționată circulația populației din regiune, în interesul „securității de stat, a ordinii publice, a sănătății publice, a drepurilor și libertăților altor persoane”. O specificare clară despre ce anume se are în vedere prin această formulare nu a fost publicată.

În afară de asta, liderul de la Tiraspol ia în calcul posibilitatea restricționării accesului pe teritoriul regiunii pentru străini și apatrizi (la acest capitol sunt incluse toate persoanele care nu dețin cetățenia republicii nerecunoscute).

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova au fost confirmate 11740 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1097 în Transnistria

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: