În Ucraina a murit un bărbat originar din Bălți, care a luptat de partea Rusiei 
Full Article 2 minutes read

În Ucraina a murit un bărbat originar din Bălți, care a luptat de partea Rusiei 

Vasilii Spijavca, originar din municipiul Bălți în vârstă de 35 de ani, care a activat în armata rusă, a murit în războiul din Ucraina. Informația a fost confirmată pentru NM pe 10 iunie, de rudele decedatului. 

Se cunoaște că Spijavca, împreună cu familia, s-a mutat în Federația Rusă în urmă cu câțiva ani. Acolo, imediat a început să activeze în armată, în orașul Tula.

La războiul din Ucraina, el a ajuns ca soldat în Divizia 106 Gardă Aeropurtată – Tula. Potrivit rudelor bărbatului, Spijavca a decedat pe 1 iunie. El a lăsat în urmă o soție cu doi copii.

După moartea lui Spijavca, la Tula, pe 7 iunie, a avut loc o ceremonie de rămas bun. Potrivit presei din Tula, la ceremonie au participat militari și șeful administrației orașului Dmitri Belyaev, care a ținut un discurs.

„Vasilii Spijavca – puternic, sănătos, nu s-a ascuns pe la spate și a fost acolo unde a fost cea mai mare nevoie – în prima linie. Și-a îndeplinit până la capăt datoria și și-a dat viața pentru țara sa, a fost un adevărat erou. Sunt profund convins că acest sacrificiu nu a fost în zadar. Aceasta este slujirea Patriei în numele păcii, dreptății, în numele nostru al tuturor”, a spus oficialul de la Tula.

Amintim că recent, în timpul confruntărilor militare din Ucraina și-a pierdut viața un alt tânăr originar din țara noastră. Este vorba despre Petr Cojocari, care avea 24 de ani, fiind originar din Găgăuzia.

De menționat că astăzi este a 107-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: