În ultima zi de iarnă se scumpește căldura în Chișinău. Noul tarif, cu 723 de lei mare
Full Article 1 minutes read

În ultima zi de iarnă se scumpește căldura în Chișinău. Noul tarif, cu 723 de lei mare

Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) s-a întrunit pe 28 februarie în ședință, urmare a solicitării întreprinderii „Termoelectrica” de a majora cu 25,3% actualul tarif la energia termică. Agenția a decis să accepte majorarea. Astfel, tariful va crește de la 2 854 lei la 3 577 lei. Asta în condițiile în care cea mai recentă majorare a avut loc în septembrie 2022, cu 36%.

Tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” va fi 3 577 lei/Gcal (fără TVA), cu 723 de lei mai mare.

Cea mai recentă majorare a agentului termic furnizat de Termoelectrica a avut loc în septembrie 2022. Acesta a crescut cu 685 de lei sau 32% în comparație cu tariful precedent.

În același timp, ANRE a decis ca lumina produsă de Termoelectrica să se ieftinească de la 4,54 lei până la 3,93 lei /kWh.

Hotărârea intră în vigoarea la data publicării în Monitorul Oficial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: