În următoarele zile, Moldova va primi un chestionar din partea Comisiei Europene privind aderarea la UE
Full Article 2 minutes read

În următoarele zile, Moldova va primi un chestionar din partea Comisiei Europene privind aderarea la UE

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării Europene Nicu Popescu, astăzi, a anunțat că în următoarele zile Republica Moldova va primi un chestionar din partea Comisiei Europene pentru a fi evaluat gradul de compatibilitate cu standardele Uniunii Europene. 

„În aceste zile ne pregătim să primim un chestionar din partea Comisiei Europene. Răspunsul la acest chestionar ne va permite nouă și partenerilor noștri europeni să evaluăm gradul nostru de compatibilitate cu standardele Uniunii Europene”, a spus Popescu.

To el a adăugat că este un pas important în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova.

„Acest exercițiu va solicita un efort instituțional colosal pentru a sistematiza informațiile la toate cele 33 de capitole de aderare la UE”, a ținut să mai menționeze vicepremierul.

„Instituțiile noastre vor face tot ce este necesar pentru a finaliza acele teme pe acasă care ne vor permite să ajungem în UE”, a conchis Popescu.

Amintim că președinta Maia Sandu a anunțat, pe 3 martie, că Republica Moldova depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat în fața presei de către șefa statului, președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Natalia Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: