Încă două persoane din Republica Moldova au decedat din cauza infecției cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Încă două persoane din Republica Moldova au decedat din cauza infecției cu COVID-19

Încă două decese în Republica Moldova, provocate de infecția cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani care fusese internat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală și o femeie de 71 de ani din Fălești. Ambii pacienți sufereau și de alte afecțiuni. Astfel, bilanțul victimelor a ajuns la 14.

Bărbatul fusese internat pe 30 martie la Institutul de Medicină Urgentă cu pneumonie bilaterală, diabet, boală renală cronică și hipertensiune.

Iar femeia în vârstă de 71 de ani este originară din Fălești. Aceasta fusese spitalizată pe 28 martie, iar pe 2 aprilie starea acesteia s-a agravat, aceasta prezentând febră și pneumonie. Pacienta suferise anterior un infarct miocardic. Deși inițial medicii nu au putut stabili de unde a contractat virusul, ulterior s-a stabilit că aceasta intrase în contact cu nora sa, care revenise din străinătate.

Medicul cardiolog care a asistat pacienta a fost și el transferat într-un spital din municipiul Chișinău.

„Venim cu un apel către cetățeni. Nu ascundeți informația despre contactele pe care le-ați avut cu persoanele revenite din afara Republicii Moldova sau care au fost infectate cu COVID-19. De aceasta depinde și intervenția rapidă în asistența medicală a persoanelor date. Nu doar sănătatea, dar și viața. Depinde și securitatea personalului medical”, a precizat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății, Viroica Dumbrăveanu a declarat că în prezent, în stare gravă, sunt 80 de persoane. Nouă dintre acestea sunt conectate la aparate de respirație dirijată.

Amintim că pe 17 martie în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență națională din cauza pandemiei de COVID-19.

Până în prezent, în țara noastră au fost înregistrate 752 de cazuri de îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri depistate sunt în Chișinău (265), Soroca (114) și Ștefan Vodă (112). Cazuri de import sunt 98, iar cazuri cu transmitere locală – 654.

Din totalul de persoane infectate, 30 s-au însănătoșit.

Alte 188 de persoane sunt suspecte de infectare și așteaptă rezultatele analizelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: