Încă o demisie la Comisia Electorală Centrală: instituția a rămas fără secretar
Full Article 50 second read

Încă o demisie la Comisia Electorală Centrală: instituția a rămas fără secretar

Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC) Alexandr Berlinschii și-a dat demisia din funcție. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu. Aceasta este a doua demisie, în două luni.

„Confirm că domnul Berlinschii a depus cererea de demisie. Parlamentul urmează să o examineze”, a declarat Rodica Sîrbu pentru NM.

Alexandru Berlinschii este licențiat în științe politice, iar diplomă de master a obținut-o în drept penal. El a fost numit secretar al CEC în octombrie 2021.

Amintim că, la începutul lunii februarie, Ludmila Lupașco a depus o cerere de demisie din funcția de membru al CEC. Pe 21 martie, fotoliul eliberat de Lupașco a fost ocupat de șefa de cabinet a fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlament, Rita Lefter-Simașco. Ea fost numită membră a CEC cu votul a 53 de deputați PAS. Opoziția parlamentară a criticat numirea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: