Încă o localitate din regiunea rusească Kursk a trecut sub controlul armatei ucrainene. Precizările lui Zelenski (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Încă o localitate din regiunea rusească Kursk a trecut sub controlul armatei ucrainene. Precizările lui Zelenski (VIDEO)

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a comunicat că încă o localitate din regiunea Kursk, Federația Rusă, a trecut sub controlul armatei ucrainene. Informația a fost raportată în data de 22 august, după o întrevedere cu comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexandr Sîrski. Aceasta este a nouăzeci și patra localitate capturată în regiunea Kursk, potrivit informațiilor făcute publice de autoritățile din țara vecină. 

Am vizitat zona de frontieră a regiunii Sumî și am avut o întâlnire cu comandantul-șef Sîrski și șeful administrației militare din Sumî. Comandantul-șef a raportat cu privire la situația operațională în toate zonele operațiuni active, în special din cele mai dificile zone ale frontului. A raportat cu privire la măsurile luate pentru a consolida apărarea în direcțiile Torețk și Pokrovsk. În anumite raioane din regiunea Kursk, sub controlul Ucrainei se află încă o localitate”, a declarat Vladimir Zelenski.

El nu a precizat despre ce localitate este vorba și nici a câta la număr este. Totuși, în ultimul raport public al generalului-colonel Sîrski către Vladimir Zelenski, care datează din 20 august, acesta a menționat că Ucraina controlează 93 de localități din regiunea Kursk, care acoperă o suprafață de peste 1 260 km2.

Amintim că, din data de 6 august, armata ucraineană desfășoară o operațiune militară în regiunea Kursk, ca răspuns la invazia rusă. Pe lângă zeci de localități capturate, militarii ucraineni au distrus armament rusesc și au luat prizonieri sute de soldați ruși.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: