Încă un accident rutier cu implicarea unui polițist: un angajat de la „Fulger” a tamponat un bărbat, care a murit în drum spre spital 
Full Article 3 minutes read

Încă un accident rutier cu implicarea unui polițist: un angajat de la „Fulger” a tamponat un bărbat, care a murit în drum spre spital 

Un angajat de la „Fulger”, care activează în Poliție de 10 ani, a tamponat un pieton pe carosabil. Victima a decedat în drum spre spital. Angajatul de la „Fulger” a fost reținut pentru 72 de ore. 

Accidentul rutier a avut loc în seara zilei de 5 septembrie – în jurul orei 21:00, pe traseul Hîncești-Cimișlia, la ieșirea din satul Bozieni din raionul Hîncești.

Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 30 de ani, la volanul unui BMW X5, a tamponat un pieton pe carosabil. Victima a fost preluată de ambulanță, însă a decedat în drum spre spital.

Ajunși la fața locului, colegii noștri au stabilit că la volanul unității de transport se afla un angajat al BPDS „Fulger”, pe civil, în afara orelor de serviciu și cu mașina personală. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul la alcool fiind negativ. La locul accidentului s-a prezentat un șofer din trafic, care la distanță de câteva minute a reușit să evite persoana pe carosabil. Acesta a declarat polițiștilor că era atenționat din faruri de conducătorii auto din sens opus care observau bărbatul, în contextul în care traseul este neiluminat, iar persoana îmbrăcată în haine întunecate. Șoferul ne-a prezentat secvența video de pe camera de bord a mașinii sale, în care se vede cum în ultimul moment observă persoana și reușește să o evite intrând pe contrasens”, se arată într-o declarație publicată de Poliția Republicii Moldova în dimineața zilei de 6 septembrie.

Victima este un bărbat cu vârsta de 45-50 de ani, neidentificat până la moment.

Se menționează că angajatul de la „Fulger” activează în poliție de 10 ani. În urma accidentului a fost reținut pentru 72 de ore, fiind deschis un dosar penal.

***

Ultimul caz cu implicarea unui polițist într-un accident rutier a avut loc în seara zilei de 3 septembrie, jurul orei 20:00, la Ceadîr-Lunga. Un angajat al Inspectoratului de Poliție Taraclia a tamponat un bărbat de 60 de ani, chiar pe trecerea de pietoni. Testat alcoolscopic s-a constatat că polițistul a urcat la volan în stare de ebrietate avansată, aparatul Drager fixând un rezultat de 1,10 mg/l alcool în aerul expirat.

Un alt accident rutier cu implicarea unui angajat al Poliției a avut loc pe 29 august. O femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și, respectiv, 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost tamponate de o mașină în comuna Sângera. La volanul automobilului se afla o tânără de 22 ani, angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Aceasta ar fi pierdut controlul volanului, iar în rezultat a intrat pe trotuar, tamponând pietonii. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

La câteva zile distanță, pe 1 septembrie, un polițist din Florești a ajuns cu mașina într-un copac. Testat alcoolscopic, acesta a fost depistat în stare de ebrietate. În privința lui a fost dispusă suspendarea din funcție. Potrivit reprezentanților Poliției Republicii Moldova, în momentul accidentului, polițistul purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: