Încă un medic a fost răpus de coronavirus. Bilanțul se ridică la 122 de morți
Full Article 2 minutes read

Încă un medic a fost răpus de coronavirus. Bilanțul se ridică la 122 de morți

În Republica Moldova au fost înregistrate încă 3 decese în urma infecției cu COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 1 mai de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, una dintre victime este un medic. Este vorba despre traumatologul Igor Cheptea, în vârstă de 57 de ani, care a activat în cadrul spitalului raional Fălești. Este al șaselea lucrător din domeniul sănătății răpus de coronavirus. Bilanțul deceselor din Republica Moldova se ridică, astfel, la 122.

 (Deces 120) Bărbat de 66 ani, din  Bălți. Internat la data de 7 aprilie, în cadrul spitalului din Bălți. Comorbidități: Hipertensiune arterială, ictus cerebral, boală cronică renală.

(Deces 121) Femeie de 49 ani, din Cahul. Internată  la data de 22 aprilie în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Diagnosticul final: Pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală, evoluție gravă. Insuficiență respiratorie progresivă. Sindrom de detresă pulmonară. Șoc septic.

(Deces 122) Medicul traumatolog Igor Cheptea, care a activat în cadrul spitalului raional Fălești, fiind confirmat cu infecția COVID-19.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19,  au fost internați 44 pacienți cu suspecție la COVID-19.

În prezent, în spitalele din Republica Moldova sunt 251 de pacienți în stare gravă, dintre care 22 în stare extrem de gravă și conectați la aparate de respirație artificială.

73 copii infectați cu noul coronavirus sunt internați în instituțiile medicale strategice, starea acestora fiind stabilă.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 90 persoane. În total 1272 persoane au fost tratate, iar 122 au decedat din cauza COVID-19.

În total, sunt confirmate 988 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-243, asistenţi medicali-355, felceri-58, paramedici- 1, farmacişti-15, personal auxiliar-316 persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: