Incendiu pe strada Uzinelor din capitală: 15 hectare de iarbă uscată au ars
Full Article 2 minutes read

Incendiu pe strada Uzinelor din capitală: 15 hectare de iarbă uscată au ars

15 hectare de iarbă uscată au ars, în seara zilei de 19 iulie – la Chișinău. Șapte echipe de pompieri au luptat cu focul timp de mai multe ore. Incendiul a avut loc pe strada Uzinelor. 

Pe 20 iulie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a raportat că pompierii instituției au stins un focar de vegetație uscată, în capitală. Inspectoratul a fost alertat în seara zilei de 19 iulie, la ora 17:11.

„Potrivit informațiilor, o suprafață extinsă de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări în municipiul Chișinău, strada Uzinelor 249/1. La fața locului au fost îndreptate 7 echipe de intervenție. Arderea a fost lichidată complet la ora 21:33. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar focul a nimicit 15 hectare de iarbă uscată”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

Instituția a adăugat că, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 45 de situații de lichidare a focarelor de ardere.

Menționăm, până pe 22 iulie, Republica Moldova se va afla sub cod galben de pericol de incendiu. Serviciul Hidrometeorologic a explicat anterior că pericolul de incendiu se va menține din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: