Incendiul din pădurea de la periferia Cahulului, stins după circa opt ore. Peste 10 ha de vegetație – distruse (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Incendiul din pădurea de la periferia Cahulului, stins după circa opt ore. Peste 10 ha de vegetație – distruse (VIDEO)

Incendiul masiv din pădurea de la periferia orașului Cahul a fost stins după circa opt ore de luptă cu flăcările. Peste 10 hectare de vegetație a fost distrusă de ardere. Precizările au fost făcute de primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, pe 15 iulie, într-o publicație pe Facebook. 

Potrivit lui Dandiș, peste 50 de pompieri, circa 15 autospeciale ale IGSU, DSE Cahul și raioanele învecinate, angajați și tehnică a întreprinderilor municipale, peste 50 de voluntari din satele adiacente s-au implicat pentru stingerea focului din pădurea de la periferia Cahulului. Aceștia au luptat circa opt ore cu flăcările la temperaturi de aproximativ +40 de grade.

Edilul a menționat că peste 10 hectare de vegetație a fost distrusă, însă cifra exactă urmează să fie stabilită.

Nu exclud o crimă din partea factorului uman ca și cauză”, a declarat primarul Nicolae Dandiș referitor la motivul izbucnirii incendiului.

La rândul său, ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a anunțat că, în dimineața zile de 16 iulie, o echipă de la minister și Agenția „Moldsilva” va merge la fața locului pentru a evalua situația, a stabili suprafața arsă și a determina măsurile necesare pentru prevenirea incendiilor și restabilirea pădurii afectate.

***

Precizăm că incendiul de la periferia Cahulului a izbucnit în amiaza zilei de 15 iulie. Nicolae Dandiș făcuse apel la bărbați să vină să ajute la lichidarea arderii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: