Incident la frontieră: medici de pe ambulanță – agresați verbal de un bărbat în timp ce îi acordau ajutor. Ce spune poliția 
Full Article 2 minutes read

Incident la frontieră: medici de pe ambulanță – agresați verbal de un bărbat în timp ce îi acordau ajutor. Ce spune poliția 

Un moldovean de 29 de ani a agresat verbal o echipă de medici, la frontieră. S-a întâmplat pe 29 august, în punctul de trecere a frontierei Ocnița. Înainte de aceasta, bărbatul și-a pierdut cunoștința în timp ce era supus controlului de frontieră. La fața locului au fost solicitați polițiștii. Ultimii au stabilit că bărbatul era în stare de ebrietate. Nici polițiștii de frontieră și nici medicii nu au depus plângeri pe numele agresorului, totuși oamenii legii investighează incidentul „urmând să fie luată o decizie legală”. 

Reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au raportat despre un incident care a avut loc la punctul de trecere a frontierei Ocnița, pe 29 august – în jurul orei 21:40.

Potrivit instituției, în punctul de trecere la ieșirea din Moldova s-a apropiat un cetățean din orașul Otaci. El a fost supus controlului de frontieră, iar în timpul verificării polițiștii de frontieră au simțit „un miros puternic de alcool”.

„Persoana a început să se simtă rău și a căzut inconștient. Imediat a fost solicitat un echipaj de ambulanță prin apel la 112, care a acordat îngrijiri medicale de urgență”, au comunicat reprezentanții instituției de la frontieră.

În acest timp, bărbatul a avut „un comportament agresiv și a folosit un limbaj nepotrivit față de echipa medicală”. Prin urmare a fost solicitat și Inspectoratul de Poliție Ocnița.

Pentru NewsMaker, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ocnița Svetlana Talpă a declarat că bărbatul vizat are 29 de ani și se afla în stare de ebrietate.

„În timpul intervenției echipei de Asistență Medicală Urgentă, bărbatul a agresat verbal personalul medical. Deși nici medicii, nici polițiștii de frontieră nu au depus plângeri formale împotriva agresorului, autoritățile continuă să investigheze incidentul. Poliția întreprinde măsuri pentru stabilirea și documentarea tuturor circumstanțelor, urmând să fie luată o decizie legală conform prevederilor legislației în vigoare”, a precizat reprezentanta poliției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: