Interdicția rămâne în vigoare. Kievul a refuzat să amâne restricțiile pentru mașinile cu numere transnistrene
Full Article 2 minutes read

Interdicția rămâne în vigoare. Kievul a refuzat să amâne restricțiile pentru mașinile cu numere transnistrene

Intenția Kievului de a restricționa intrarea pe teritoriul Ucrainei a mașinilor cu numere transnistrene rămâne în vigoare și va fi implementată din 1 septembrie. Un comunicat de presă în acest sens a fost publicat, pe 31 august, de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei. Solicitarea Guvernului de la Chișinău, privind amânarea interdicției până pe 10 ianuarie 2022, a fost respinsă. 

Din 1 septembrie, pe teritoriul Ucrainei vor putea intra doar mașinile cu plăcuțe de înmatriculare neutre sau înregistrate conform legislației moldovenești.

„În ceea ce privește mijloacele de transport din regiunea transnistreană a Moldovei cu alte numere de înregistrare, va intra în vigoare interdicția traversării frontierei de stat pentru intrarea în Ucraina și/sau tranzitarea teritoriului Ucrainei”, se arată în declarația Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

De asemenea, în comunicat se arată că autoritățile moldovenești au fost înștiințate cu privire la decizie.

Amintim că, în dimineața de 31 august, Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că a solicitat, repetat, amânarea restricțiilor până pe 10 ianuarie 2022, întrucât doar 5% din numărul total al autovehiculelor din regiunea transnistreană au fost înmatriculate cu plăci neutre.

Zilele trecute, Serviciul Vamal Odesa a anunțat că Ucraina a amânat până anul viitor obligația pentru șoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin. Ulterior, Serviciul Vamal al Ucrainei a dezmințit informația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: