Interlopul din Moldova Grigore Caramalac se află în Ucraina, într-un oraș ocupat de ruși. Cu ce se ocupă
Full Article 2 minutes read

Interlopul din Moldova Grigore Caramalac se află în Ucraina, într-un oraș ocupat de ruși. Cu ce se ocupă

Interlopul din Republica Moldova Grigore Caramalac, alias Bulgaru, organizează în orașul ucrainean Melitopol care este ocupat de trupele ruse o „acțiune sportivă-patriotică”. Un anunț în acest sens a fost făcut pe Facebook de fundația lui Caramalac „Ifavis”. 

„Pe 25 februarie 2023, la ora 12:00, în orașul Melitopol va avea loc acțiunea rusească sportivă-patriotică „A fi sănătos este la modă 11!”. Evenimentul este organizat de clubul sportiv-patriotic „Iaropolk”, cu participarea fondului internațional de ajutor IFAVIS și a președintelui fondului Grigore Ivanovici Caramalac cu sprijinul administrației regiunii Zaporojie. Administrația regiunii Zaporojie și departamentul culturii, sportului și tineretului din orașul Melitopol au pregătit cadouri pentru toți participanții”, se arată într-un mesaj al fundației.

Amintim că dosarul în care Grigore Caramalac a fost acuzat de crearea unei comunități criminale a fost clasat. Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale au declarat anterior pentru NM că este vorba despre un dosar penal materialele căruia Moldova le-a transmis de mai mult timp în Rusia.

De menționat că în anul 2008, Grigore Caramalac a obținut cetățenia Rusiei, dar de la sfârșitul anilor 1990, era anunțat în căutare. Autoritățile Moldovei au solicitat de nenumărate ori extrădarea lui Caramalac, iar Rusia refuza. Apoi a solicitat materialele din acest dosar penal.

În anul 2013, Andrei Pântea, pe atunci prim-adjunct al procurorului general, a dat indicații ca dosarul penal împotriva lui Caramalac să fie transmis în Rusia. Ulterior, Caramalac a comunicat jurnaliștilor că în Rusia, acest dosar penal împotriva sa a fost clasat din „lipsa componenței infracțiunii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: