Interpol Moldova are o nouă șefă. Cine este Gabriela Cristea
Full Article 1 minutes read

Interpol Moldova are o nouă șefă. Cine este Gabriela Cristea

Gabriela Cristea a fost numită în funcția de șefă a Direcției de cooperare polițienească internațională a IGP (Interpol Moldova). Anunțul a fost făcut pe 2 septembrie de Inspectoratul General al Poliției. Gabriela Cristea este doctor în drept, iar până acum a fost șefă a Direcției cooperare internațională și integrare europeană a Ministerului Afacerilor Interne. 

Gabriela Cristea îl succedă la conducerea Biroului Interpol Moldova pe Viorel Țentiu, care se află în arest preventiv. Acesta este cercetat penal în dosarul denumit generic „Interpol”.

Precizăm că Procuratura Anticorupție și Parchetul Național Financiar (PNF) din Franța investighează o schemă de corupție prin care funcționari publici din Moldova și alte state ar fi primit mită pentru ca persoanele vizate de Notificările Roșii Interpol, care se referă la infractorii dați în căutare internațională, să poată obține statut de azilant în țara noastră cu scopul de a bloca și șterge notificările. Sumele s-ar ridica la câteva milioane de dolari. Cel puțin șapte persoane, printre care și Viorel Țentiu, sunt cercetate penal pe caz.

Țentiu pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: