Interzis pentru sportivii ruși sub 17 ani la competițiile europene. UEFA s-a râzgândit
Full Article 2 minutes read

Interzis pentru sportivii ruși sub 17 ani la competițiile europene. UEFA s-a râzgândit

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și-a anulat decizia de a permite jucătorilor ruși de până la 17 ani să participe în competițiile europene. 

Meduza scrie că UEFA a anulat decizia de a permite echipelor de tineret din Rusia să concureze. Potrivit sursei, UEFA a anunțat că „nu a putut găsi o soluție tehnică care să permite echipelor ruse să joace”.

Anterior, FIFA și UEFA au permis echipelor de tineret ruse să participe la campionatele internaționale. Era planificat ca acestea să aibă numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei” și să evolueze fără drapel, imn și uniformă națională. UEFA declara atunci că „copiii nu ar trebui să fie pedepsiți pentru acțiuni pentru care responsabilitate le revine exclusiv adulților”. Ca răspuns, mai multe țări – inclusiv Ucraina, Anglia, Polonia, Letonia și Lituania – au anunțat că vor boicota turneele care implică echipele de tineret rusești.

DigiSport a scris anterior că UEFA a decis suspendarea echipelor din Rusia din toate competițiile europene imediat după ce Vladimir Putin a dictat invadarea Ucrainei. Astfel, din luna februarie a anului 2022, echipele de club și cele naționale din Rusia nu au participat la nicio competiție europeană. Totuși, recent, UEFA a anunțat prin președintele Aleksander Ceferin că o parte dintre formațiile rusești vor reveni în competițiile europene. Concret, este vorba despre formațiile alcătuite din jucători de până la 17 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: