Într-un oraș din Vietnam a fost depistat un tip de coronavirus care se răspândește cu mare repeziciune
Full Article 2 minutes read

Într-un oraș din Vietnam a fost depistat un tip de coronavirus care se răspândește cu mare repeziciune

Autoritățile din Vietnam au anunțat că în orașul Da Nang a apărut un tip nou de coronavirus care se răspândește mai repede decât cele precedente. Localitatea a fost închisă pentru turiști și au fost introduse măsuri restrictive suplimentare, scrie RBC, luni, 27 iulie.

În orașul Da Nang din Vietnam – una dintre principalele atracții turistice locale, a fost înregistrat un focar de COVID-19. Este vorba despre un tip nou al coronavirusului SARS-COV-2. Din acest motiv, s-a luat decizia de a evacua turiștii – circa 80 de mii de oameni.

În ultimele 24 de ore, în Da Nang și suburbiile localității au fost depistate 4 cazuri de îmbolnăviri, un număr mare pentru această țară, unde de la începutul pandemiei au fost înregistrate doar 420 de cazuri. Potrivit publicației The Guardian, acest focar este primul înregistrat în Vienam din aprilie.

Dintre cele patru persoane infectate, două sunt în stare gravă și conectate la aparate de respirație artificială.

Prin urmare, autoritățile locale au decis să institutie din nou obligativitatea respectării distanței fizice. În oraș au fost anulate toate evenimentele sportive, culturale și religioase. Localnicilor le este interzisă aflarea în locurile publice în grupuri mai mari de 30 de persoane.

Autoritățile consideră că focarul ar putea avea legătură cu trei spitale din Da Nang. The Guardian scrie că toate cele trei instituții medicale au fost vizitate de un bărbat de 57 de ani, care a fost spitalizat pe 20 iulie cu tuse și febră înaltă.

În Vietnam, primele cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ianuarie. Ulterior, autoritățile au adoptat măsuri de restricție, inclusiv închiderea școlilor, introducerea obligativității respectării distanței sociale, închiderea frontierelor. În rezultat, s-a reușit oprirea răspândirii infecției.

Epidemiologii nu exclud posibilitatea mutațiilor coronavirusului. Pe 12 iulie, decanul Universității de Medicină din Hong Kong Gabriel Leung a anunțat că, grație mutațiilor, gradul de răspândire a coronavirusului a crescut cu o treime.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: