Ion Ceban a comentat lipsa bugetului municipal, deși e aproape luna martie. Când va fi publicat documentul?
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban a comentat lipsa bugetului municipal, deși e aproape luna martie. Când va fi publicat documentul?

Bugetul municipal pentru anul 2024 urmează să fie făcut public „foarte curând”. Asigurarea vine din partea edilului Ion Ceban și a fost făcută miercuri, 21 februarie. Primarul capitalei susține că bugetul va fi dezbătut așa cum prevede legea, cu participarea tuturor părților interesate sau vizate.

Întrebat de ce primăria Chișinău nu are încă un buget pentru 2024, deși intrăm în luna martie, în curând, primarul a explicat că asta s-a întâmplat după ce Guvernul a schimbat parametrii bugetari și a trimis nota protocolară în ultima zi din anul 2023, la ora 16:00. Or de aici, spune Ceban, „trebuie să existe un șir proceduri prevăzute în legislație”.

„Procedurile prevăzute în legislație privind aprobarea bugetului public național au fost și sunt încălcate flagrant deja ani la rând, când termenii sunt ilegal depășiți, unu. Doi – în ceea ce privește transparența procesului decizional și nemijlocit dezbaterile publice pentru bugetul public național câțiva ani la rând se desfășoară ore la rând. (…) Este absolut inadmisibil, este absolut ilegal. Mai mult decât atât, noi am examinat și examinăm în continuare contestarea în judecată a acestor proceduri, pentru că bugetul public național are un impact semnificativ în ceea ce privește parametrii bugetari la bugetul municipal”, a declarat Ion Ceban.

În context, Ceban a precizat că bugetul municipal pentru 2024 „urmează să fie făcut public foarte curând”.

„Noi am finalizat toate procedurile pe taxele locale, urmează să le expunem și să facem aceste sinteze ca să includem, nemijlocit, la ședința Consiliului Municipal Chișinău, când vor accepta consilierii acest lucru, și imediat după va fi făcut public bugetul și îl vom dezbate la fel cum am dezbătut taxele locale, cu toți care îi vizează”, a conchis Ion Ceban.

Amintim că, pe 1 februarie, vicepreședinta Olga Ursu declara că bugetul municipal urma să fie definitivat și supus consultărilor „în două săptămâni”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: